Monday, May 15, 2017


🔹GARAM BULUH MINUMAN🔹

🔰Adakah kita tahu garam yang kita makan selama ini lebih BERASID & KURANG sifat ALKALI ???

Badan berasid adalah punca kepada pelbagai penyakit KRONIK dan penduduk bandar majoritinya mempunyai sifat badan ASID yang boleh membahayakan kesihatan.
Adakah kita tahu sel-sel barah tidak boleh membahagi pada badan yang bersifat ALKALI ?? ini dapat menghalang sel kanser membiak.



Adakah kita tahu badan yang
berasid mengakibatkan pengoksidaan dalam badan dan menyebabkan beberapa fungsi dalaman badan gagal ??



🔰Sifat Garam Buluh??

Garam Buluh yang bersifat Alkali sebagai agen anti-pengoksidaan di dalam badan.
Membantu meningkatkan kandungan mineral di dalam badan dan membantu penyerapan zat2 mineral di dalam badan.



🔰Faedah dan fungsi khasiat Garam Buluh??

❤ Sebagai agen anti-oksida dan menyingkirkan toksin dari dalam badan

❤ mengandungi kandungan mineral yang tinggi (80 jenis mineral yang diperlukan badan)

❤Tinggi kandungan Magnesium

❤bersifat ALKALI

❤tiada unsur2 pencemaran dan sangat bagus untuk kesihatan badan

❤membantu pelawasan dalam sistem penghadaman badan



🔰Siapa yang patut menggunakan Garam Buluh??

✅semua peringkat umur, jika masih tiada apa2 penyakit, bagus digunakan untuk melindungi kesihatan dan mencegah.

✅untuk pesakit-pesakit gout, Diabetes, Darah Tinggi, Jantung, Batu Karang, Asma, penyakit kulit dan macam-macam lagi.



🔰Cara pengambilan Garam Buluh ???

✅Tuangkan satu peket Garam Buluh ke dalam cawan / gelas (200 ml). Tambah dengan air atau jus. Kacau dan hidangkan.

✅Setiap Kotak Mengandungi 40 Peket x 5 g

No comments:

Post a Comment